Γιατί χρειάζεσαι ένα σεμινάριο πρώτων βοηθειών;

“Health is not valued

till sickness comes”

Thomas Fuller

 

Όλοι θέλουμε να μη χρειαστούμε ποτέ πρώτες βοήθειες – είτε να μας τις προσφέρουν είτε να τις προσφέρουμε. Αλλά επειδή η ζωή έχει εκπλήξεις, πόσο καλύτερα θα ένιωθες αν μπορούσες να βοηθήσεις έναν συγγενή, έναν φίλο σου, έναν συνάδελφο σου ή οποιονδήποτε συνάνθρωπό σου σε μια δύσκολη ώρα ανάγκης; Ατυχήματα και επείγουσες καταστάσεις μπορεί να συμβούν οπουδήποτε και οποτεδήποτε, ο πρώτος που θα βρεθεί κοντά στον πάσχοντα είσαι εσύ!

Οι πρώτες βοήθειες αφορούν μία σειρά ενεργειών που πρέπει να ακολουθούνται για την αποφυγή θανάτου ή την επιδείνωση μίας κατάστασης υγείας και την προσφορά ανακούφισης στο άτομο που βρίσκεται σε ανάγκη. Φυσικά, δεν αφορούν στην τελική θεραπεία, ωστόσο μπορούν να συμβάλλουν σε αυτή, αν δράσεις σωστά και έγκαιρα!

Σε όλους έχει τύχει να λιποθυμήσει κάποιος δίπλα μας. Πόσο ψύχραιμος ήσουν; Πώς μπορούσες να βοηθήσεις; Πώς ήξερες ότι έκανες το σωστό; Σίγουρα, όλοι έχουμε την καλύτερη πρόθεση να βοηθήσουμε τον διπλανό μας, αλλά αρκεί μόνο η πρόθεση; 

Λιποθυμία, ρινορραγία ή καρδιακή προσβολή; Νιώθεις σίγουρος ότι μπορείς να βοηθήσεις τον συνάνθρωπό σου έγκαιρα και αποτελεσματικά; Η έλλειψη γνώσης μπορεί να επιδεινώσει οποιαδήποτε από αυτές τις καταστάσεις και να οδηγήσει σε μη αναμενόμενα αποτελέσματα. 

Γι’ αυτό στη Biosafety διοργανώνουμε πληθώρα σεμιναρίων για την παροχή πρώτων βοηθειών, ώστε να είμαστε όλοι ανεξαιρέτως έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε οποιαδήποτε ξαφνικό περιστατικό. Γιατί η γνώση είναι πάντα δύναμη – ειδικά όταν υπεισέρχεται σε ζητήματα υγείας. Απειλητικά ή μη απειλητικά περιστατικά για τη ζωή του διπλανού μας μπορούν να αντιμετωπιστούν άμεσα, ψύχραιμα και σωστά αν αφιερώσεις λίγες ώρες για την εκπαίδευσή σου!  

Η υγεία είναι το πολυτιμότερο αγαθό, απλά οι περισσότεροι το εκτιμούμε αφού το χάσουμε. Επένδυσε σήμερα στην υγεία!

Δες εδώ όλα τα διαθέσιμα σεμινάρια!

image