Ενημέρωση των εργαζομένων για τον Κορωναϊό

Με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας να κηρύσσει παγκόσμιο συναγερμό και κατάσταση έκτακτης ανάγκης στον τομέα δημόσιας υγείας σε διεθνές επίπεδο, είναι πολύ σημαντικό οι εργοδότες να λάβουν οργανωτικά μέτρα καθώς η καλή προετοιμασία θα αποτρέψει τον πανικό, θα ελαχιστοποιήσει τον κίνδυνο διασποράς της νόσου αλλά και θα αποδεικνύει την εταιρική ευθύνη των επιχειρήσεων.

Η Biosafety, ως αξιόπιστος πάροχος υπηρεσιών Υγείας & Ασφάλειας στην εργασία,  οφείλει να προστατεύει υπεύθυνα τους πελάτες της με σωστή ενημέρωση και προτεινόμενες στρατηγικές δράσεις. Σε αυτό το πλαίσιο, μπορεί να παρέχει υπηρεσία: Ενημέρωσης εργαζομένων για τον κορωναϊό.

Οι εργαζόμενοι λαμβάνουν την πληροφόρηση για τα δεδομένα της λοίμωξης από τον κορωναϊό COVID-19 και την παροχή οδηγιών για τα μέτρα προστασίας τους και στον εργασιακό χώρο αλλά και στην προσωπική τους ζωή.

Η ενημερωτική παρουσίαση «ΚΟΡΩΝΑΪΟΣ COVID-19» είναι διάρκειας 1 ώρας και περιλαμβάνει μια σειρά από βασικές θεωρητικές ενότητες όπου οι συμμετέχοντες ενημερώνονται για τα δεδομένα της λοίμωξης από τον κοροναϊό και λαμβάνουν οδηγίες για τα μέτρα προστασίας τους στον εργασιακό χώρο αλλά και στην προσωπική τους ζωή.

Πηγή ενημέρωσης είναι Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (Ε.Ο.Δ.Υ., καθολικός διάδοχος του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων Κ.Ε.Ε.Λ.Π.Ν.Ο.), ο οποίος εκτός των άλλων έχει ως στόχο την  επιδημιολογική επιτήρηση και την παρακολούθηση των επιπτώσεων των μεταδοτικών νοσημάτων στη δημόσια υγεία.

Οι ενημερωτικές παρουσιάσεις υποστηρίζονται από συνεργάτες της Biosafety, Ιατρούς ειδικοτήτων Πνευμονολογίας, Παθολογίας, Ρευματολογίας και Ιατρικής της Εργασίας.

Με μεγάλη εμπειρία στα θέματα Υγείας & Ασφάλειας στην Εργασία αλλά και στον εκπαιδευτικό τομέα ως προς την διαχείριση του κοινού.

image